Sint Martinusberaad schenkt ruim 4.000 euro aan drie dak- en thuislozenorganisaties

nieuws
De overhandiging van het geldbedrag. Foto: ingezonden

Het Groninger Sint Martinusberaad heeft woensdag ruim 4.000 euro geschonken aan drie hulporganisaties voor dak- en thuislozen. Het geld is bijeen gebracht tijdens een benefietmaaltijd die vorig jaar plaatsvond in ’t Feithhuis.

Het geld is overhandigd aan De Open Hof, Wender en de Doperse Dis. De bedoeling is dat deze organisaties het geld gaan gebruiken om dak- en thuislozen te voorzien van maaltijden. Het bedrag werd woensdag overhandigd door voorzitter Jan Derksen van de Vereniging Vrienden Martinikerk. Het geldbedrag kwam mede binnen dankzij een statiegeldactie bij Albert Heijn en bijdragen van New Nexus en Rotary Belcampo.

De benefietmaaltijd vindt jaarlijks plaats kort voor 11 november, de dag van Sint Martinus. De maaltijd is een onderdeel van de Groningse Sint Martinusdagen. Op het menu staat altijd de Sint Martinusgans. Het bereiden van deze gans voert terug naar een oude Groningse traditie, waarbij de boer zijn vetste gans liet braden en uitdelen onder zijn personeel.