Man aangehouden die verdacht wordt van doorrijden na zwaar ongeval

nieuws

De politie heeft deze woensdag een 37-jarige man uit Aduard aangehouden voor betrokkenheid bij een aanrijding waarbij een 75-jarige man zwaargewond raakte.

Het slachtoffer werd op donderdag 2 februari aan het einde van de middag op zijn fiets aangereden door een donkerkleurige stationwagen. De bestuurder is vervolgens doorgereden.

Het slachtoffer kwam op zijn fiets vanuit Groningen. Toen hij aan de Friesestraatweg bij Slaperstil de weg overstak, kwam hij in botsing met een donkerkleurige stationwagen. Na de aanrijding is de auto doorgereden en bleef de fietser zwaargewond achter. Dankzij oplettende medeweggebruikers is de hulpverlening snel ingeschakeld en kon de fietser naar het ziekenhuis worden gebracht.

De politie heeft destijds een oproep aan getuigen gedaan om zich te melden. Dankzij tips en beelden kwam de 37-jarige man uit Aduard naar voren als mogelijke verdachte. Na onderzoek van de politie is de verdachte op 7 juni aangehouden. De politie verdenkt hem van het veroorzaken van en het doorrijden na een ongeval. Het onderzoek naar dit ongeval en de betrokkenheid van de verdachte gaat verder.