Hoe onderhoud je autowegen, fietspaden en vaarwegen? Provincie biedt volgende week een ‘kijkje in de keuken’

nieuws
Foto via Provincie Groningen

De provincie Groningen opent volgende week zaterdag de deuren van haar Depots Beheer en Onderhoud aan de Oostersluis. Medewerkers van de provincie laten dan zien hoe er wordt gewerkt aan de autowegen, fietspaden en vaarwegen in Groningen.

Tijdens de open dag laten medewerkers zien wat zij doen. Bezoekers kunnen onder meer een kijkje nemen op de boot van de scheepvaartinspectie en een stukje meevaren op de onderhoudsboot. Bezoekers komen ook te weten hoe de provincie haar bruggen bedient. Maar ook minder opvallende werkzaamheden komen aan bod: hoe vraag je subsidie aan bij de provincie en wie neemt er de telefoon op?

Bezoekers zijn hier van 10.00 tot 13.00 uur welkom aan de Oostersluis, Oostersluisweg 9 in Groningen. Vooraf aanmelden voor de open dag is niet nodig. Wel vraagt de provincie om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen, omdat parkeren niet mogelijk is. De provincie zet een speciale bus in vanaf P+R Meerstad. Daar kunnen automobilisten parkeren.