GHBS dwingt derde wedstrijd af in strijd om promotie naar overgangsklasse

sport
Foto Andor Heij. GHBS - Forescate

Op een volgepakt complex van GHBS op Corpus den Hoorn wonnen de Groninger hockeymannen met 3-1 van Forescate uit Voorschoten. De eerste wedstrijd werd met 4-2 verloren. Daarom is zondag de beslissende wedstrijd in Groningen.

De inzet is uiteindelijk een plek in de overgangsklasse van het hockey. Dat is het derde niveau. GHBS werd in de reguliere competitie, de eerste klasse A, tweede en mag daarom promotiewedstrijden spelen. Forescate werd tweede in de eerste klasse B.

GHBS kwam al vlot op voorsprong toen Martijn Rietdijk vanuit een strafcorner scoorde. In de 35e minuut kwamen de gasten langszij, ook vanuit een strafcorner. Myrdin Ernstsen zette GHBS weer op voorsprong. Caspar van Dalen besliste in de slotfase de wedstrijd: 3-1.

De derde wedstrijd tegen Forescate begint zondag om 16.00 uur. Wanneer GHBS wint mogen de Groningers zich woensdag opmaken voor een ontmoeting met Zoetermeer, de nummer 10 van de overgangsklasse B.