BBB-Statenlid uit Stad geeft zetel op na ophef over schelden op Twitter

nieuws
Foto via Provincie Groningen

Statenlid Kor Schipper uit Stad heeft zijn zetel voor de BBB opgegeven. Schipper raakte eerder deze week in opspraak door een scheldpartij op Twitter.

Dat laten RTV Noord en DvhN vrijdagmiddag weten.

Schipper stelt zelf dat ‘persoonlijke omstandigheden’ aanleiding zijn voor zijn vertrek. De Stadjer noemt zorg voor zijn familie, in combinatie met een drukke baan, als reden voor zijn vertrek.

Het kersverse Statenlid trok vorige week van leer tegen onderzoeker en auteur Chris Aalberts. Nadat Aalberts een BBB-collega in Zuid-Holland een wappie noemde. Aalberts werd onder meer een ‘rat’ en een ‘sukkel’ genoemd. Toen Stadsblog Sikkom donderdag om weerwoord vroeg, ging ook hier een scheldkanonnade naartoe. Daarop zette het blog de volledige Twitter-correspondentie tussen Aalbers en Schipper online.

BBB-fractievoorzitter Gouke Moes laat weten dat Schipper zelf koos om te vertrekken en zijn opstappen te betreuren. Een opvolger is nog niet aangesteld voor de nu lege zetel. Schipper kwam op 15 maart met voorkeursstemmen in de Staten.