Zuidelijke ring is vannacht dicht om schepen onder Euvelgunnerbrug door te laten

nieuws
Afbeelding uit video van Aanpak Ring-Zuid

Aannemerscombinatie Herepoort zet in de nacht van maandag op dinsdag twee grote hijskranen op de zuidelijke ringweg. Dat doet Herepoort om de ‘val’ van de Euvelgunnerbrug op te tillen. Om dat te kunnen doen, is de zuidelijke ringweg een nacht dicht tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne.

Twee weken geleden verwijderde Herepoort het bewegingsmechanisme en andere onderdelen van de Euvelgunnerbrug. Deze delen worden tussen nu en september gerenoveerd of vervangen. Dat zorgt ervoor dat de brug tot en met begin september niet op eigen kracht open kan.

Om een aantal schepen door te laten die te hoog zijn om de gesloten brug te passeren, wordt de Euvelgunnerbrug deze maand twee keer ‘geopend’. Twee grote hijskranen tillen het brugdek dan opnieuw van zijn plaats, zodat een aantal hoge schepen toch over dit deel van het Winschoterdiep kan varen. Naast vannacht gebeurt dat eind mei nog een keer.

De zuidelijke ringweg moet daarvoor wel helemaal worden afgesloten tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne. De weg is helemaal dicht van maandagavond 22.00 uur tot dinsdagochtend 06.00 uur. Ook de toerit naar Meerstad vanaf de oostelijke ringweg is dan dicht. Het verkeer wordt omgeleid via de andere ringwegen.

Aanpak Ring-Zuid publiceerde vorige week vrijdag een video, waarin te zien is hoe het uithijsen van het brugdek van de Euvelgunnerbrug in zijn werk gaat.