Treinverkeer tussen Stad en Leeuwarden korte tijd verstoord door vechtpartij bij station Friese hoofdstad

nieuws
Foto Andor Heij. Arriva trein op hoofdstation

Het treinverkeer tussen de stad Groningen en Leeuwarden is vrijdagavond ongeveer drie kwartier verstoord geweest. Bij het station in de Friese hoofdstad liepen mensen op het spoor na een massale vechtpartij, zo meldt de Leeuwarder Courant.

Wie er precies bij de rellen betrokken waren is niet duidelijk. Maar op verschillende sociale media doken vrijdagavond filmpjes op, waarin gesuggereerd werd dat aanhangers van SC Heerenveen en SC Cambuur met elkaar op de vuist gingen bij het station. Daarbij werd onder meer met stoelen en glaswerk gegooid.

De politie besloot daarop het treinverkeer te stil te leggen. Na meerdere aanhoudingen en verder herstel van de orde op het station werd het treinverkeer hervat. Reizigers tussen de Friese en Groningse hoofdplaatsen moesten tot 22.00 rekening houden met meer dan een uur vertraging.