Stadspartij: ‘Laatste stuk Meerweg is in abominabele staat’

nieuws
Foto: René Schindler via Pixabay

Het ‘Groningse’ gedeelte van de Meerweg is toe aan een grondige opknapbeurt. Dat vindt de Stadspartij 100% voor Groningen. Het oostelijke stukje van de weg langs de zuidelijke oever van het Paterswoldsemeer verkeert volgens de fractie in ‘abominabele staat’.

Het Drentse stuk van de Meerweg is de afgelopen jaren grondig aangepakt. Dat wilde de voormalige gemeente Haren ook doen. De gemeenteraad van Haren zette er bijna tien jaar terug zelfs structureel 75.000 euro voor opzij. Volgens de Stadspartij heeft de gemeente Groningen deze afspraken niet overgenomen en is er nu geen budget voor de opknapbeurt.

“Het laatste deel van de weg, van Friescheveen tot aan de brug, vlak bij de A28, verkeert in abominabele staat”, aldus Mariska Sloot, raadslid van Stadspartij 100% voor Groningen. “Onze fractie vindt dat dit stuk weg zo snel mogelijk moet worden hersteld en één geheel moet worden met de rest van het oorspronkelijke project.”