Omwonenden schoolplein Bloemstraat ontevreden met reactie gemeente

nieuws
Foto: SKSG

Een groep omwonenden van het IKC Borgman Ebbinge is niet tevreden met het antwoord van de gemeente op hun vragen over het speelplein achter de school.

De omwonenden klagen al lange tijd over de overlast van het terrein. Het gaat om het speelplein en de pannakooi. Daar wordt bovendien vaak oneigenlijk gebruik van gemaakt door hangjongeren en daklozen. Wel erkennen ze dat de overlast is afgenomen na de plaatsing van twee poorten aan weerzijden van het openbaar achterpad en de aanpak van de tuinmuren van de omwonenden.

Uit een brief van de omwonenden blijkt onder meer dat ze zich storen aan de vier maanden die de gemeente heeft gebruikt voor de beantwoording van hun vragen. Verder is de plaatsing en situering van de pannakooi niet gemeld. De kooi zorgt voor veel geluidsoverlast, mede door het klankkasteffect van de gebouwen er omheen.

Ook de plaatsing van een transformatorstation is niet aan de omwonenden gemeld. Die wijzen de gemeente erop dat het station een elektromagnetisch veld veroorzaakt. De GGD adviseert om langdurige blootstelling van kinderen aan zo’n veld voorkomen moet worden. Maar tot nu toe spelen veel leerlingen van de school op en om het transformatorstation.

De omwonenden willen dat het speelplein en de pannakooi in de weekenden worden afgesloten en dat kinderen niet meer bij het transformatorstation kunnen spelen. Wel erkennen ze dat je lawaaioverlast van een school en kinderopvang overdag niet kunt verbieden. Maar een pleinwacht die af en toe zegt ‘denk aan de buren’ zou niet overbodig zijn.