Krijgt Groningen een eigen NEMO? Energiehub050 onderzoekt het met proef op Suikerterrein

nieuws
Foto: Lucas Kemper

Met een halve ton van het Nationaal Programma Groningen gaat Energiehub050 een haalbaarheidsonderzoek doen naar een beleefcentrum rondom techniek in Groningen.

Met een Xperience zone in het Stadslab op het Suikerterrein wil Energiehub050 de eerste stappen zetten om dat doel te bereiken. Hoe het op te zetten centrum er precies uit moet gaan zien moet nog blijken, maar de drie betrokken mbo-instellingen uit Stad halen NEMO, het grote wetenschap- en technologiemuseum in Amsterdam, aan als voorbeeld.

Het concept van de Xperience zone bestaat uit allerlei proeven rondom techniek, duurzaamheid en energie. In het Stadslab moeten kinderen op dinsdag 6 en woensdag 7 juni gaan beleven dat hun acties effect hebben op het grotere geheel, door het behalen van proeven en challenges.

Op woensdagmiddag is er tussen 14.00 tot 17.00 uur een vrije inloop voor kinderen in de leeftijd van 8-13 jaar met hun ouders/verzorgers. Dan wordt niet alleen de opstellers en alle gebruikers naar hun ervaring gevraagd. Op deze manier kan het concept verder ontwikkeld worden.