Bouw complex Midscheeps Lewenborg begonnen

nieuws

Bouwstroom Noord is dinsdag begonnen met de bouw van het duurzame appartementencomplex Midscheeps Lewenborg, op de plek van de Oude Bieb.

Het startsein werd gegeven voor wethouder Rik van Niejenhuis, Pieter Witzenburg van woningcorporatie Lefier en Koert Terhürne van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Het complex bestaat uit 38 twee- en driekamerappartementen en komt langs het water in Midscheeps. De appartementen zijn volledig duurzaam, dankzij onder meer een warmtepomp en zonnepanelen. Ook komen er diverse nestkasten voor huismussen, gierzwaluwen en vleermuizen.

Bouwstroom Noord is een samenwerkingsverband tussen vijf noordelijke corporaties, waaronder Lefier, en twee ontwikkelende bouwers. Het doel ervan is, de bouw te versnellen door goede samenwerking en brede afspraken. De woningen van Midscheeps worden naar verwachting in de tweede helft van volgend naar via WoningNet aangeboden.