Zege voor GVAV, winnend Helpman presenteert nieuwe trainer

sport
Foto Andor Heij

GVAV versloeg in de eerste klasse E zondag Dalfsen. GRC ging hard onderuit en Helpman behoort in 2L na de winst op de koploper, tot de titelkandidaten.

GVAV Rapiditas won in 1E de thuiswedstrijd tegen Dalfsen met 2-1. Patrick Venema opende al binnen tien minuten de score voor GVAV. Voor de pauze kregen beide ploegen verder nauwelijks kansen. Na de hervatting werden wel wat mogelijkheden gecreëerd. Jeroen Kamphuis maakte er na 55 minuten 1-1 van. Jordi Paapst zorgde al twee minuten later voor de 2-1 voor GVAV. Op een kans voor Dalfsen na was daarmee de koek op.

GRC Groningen ging op eigen veld hard onderuit tegen Rolder Boys. Het werd 5-1 voor de Drenten. Per Kirchhof was voor rust de grote plaaggeest met drie doelpunten. Yannick van Duijn scoorde na de pauze tegen voor GRC. Daarna scoorden Siemon Krikke en Sander Jansen nog voor Rolder Boys.

GVAV klom naar de derde plek met 31 punten uit 19 wedstrijden. GRC is zesde met 25 uit 18.

In 2K won Helpman thuis met 1-0 van koploper Valthermond. Helpman was de betere ploeg en kreeg de nodige kansen. Kevin Hofman maakte de enige treffer na de pauze. De Groningers zijn nu derde en doen helemaal mee om de titel. Helpman maakte na de wedstrijd bekend dat Robert Bos volgend seizoen de nieuwe trainer wordt. Hij volgt Dennis van den Driessche op die naar GVAV gaat. Bos was onder meer trainer bij Stadspark, Winsum, WVV en Velocitas.

SC Stadspark won met 3-0 van Stadskanaal. Cedwin Tel scoorde twee keer. Michel Boonstra één keer. Stadspark staat achtste.

De wedstrijd tussen Musselkanaal en Forward werd bij een 0-0 stand gestaakt. Forward is zesde.

In 3C won Engelbert met 3-1 bij LEO. Bert Roede scoorde twee keer en Pepijn Otto een keer. Engelbert is derde.

Groninger Boys ging in en tegen Gieten met 3-1 onderuit. Groninger Boys staat achtste.

De wedstrijd tussen ZNC en kampioen FC Lewenborg werd afgelast.