Voormalig Nelf-terrein in Grunobuurt krijgt drie grote gebouwen

nieuws

De gemeente Groningen en bouwbedrijf Trebbe hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend over de invulling van het voormalige Nelf-terrein. Het gaat om de afronding van de renovatie van de Grunobuurt.

Op de plek van de voormalige lakfabriek, aan de noordzijde van de Grunobuurt en grenzend aan het spoor, komen woningen, commerciële ruimtes en kantoren. Wethouder Rik van Niejenhuis: “Heel erg mooi dat wij vandaag de samenwerking ondertekenen om aan de slag te gaan in de laatste fase van de herontwikkeling van de Grunobuurt. Het oude Nelf-terrein krijgt een mooie nieuwe bestemming voor wonen en werken, dicht bij het centrum en het Stadspark.”

Met de overeenkomst onderzoeken de gemeente en Trebbe de invulling van het terrein. Er komen drie gebouwen, bestaande uit grondgebonden woningen, een gebouw met appartementen bestemd voor de sociale huur en middenhuur en een gebouw met appartementen, commerciële ruimtes en kantoren.

De Grunobuurt wordt sinds twintig jaar compleet vernieuwd. Er zijn inmiddels drie appartementencomplexen gerealiseerd en eind maart startte de bouw van het vierde gebouw, met 115 appartementen.