Vader die veld bestormde en zoon die Jetro Willems sloeg ruim twintig jaar niet welkom in Euroborg

nieuws
Een supporter deelt een klap uit aan FC-linksback Jetro Willems

De vader en zoon die op zondag 19 maart werden aangehouden voor wanordelijkheden en mishandeling in de Euroborg, tijdens de thuiswedstrijd van FC Groningen tegen SC Heerenveen, zijn respectievelijk 25 en 21 jaar niet meer welkom in het stadion.

Zowel de KNVB als FC Groningen hebben stadionverboden opgelegd aan het duo. De vader (37) kreeg van de KNVB een stadionverbod van 12,5 jaar. Zijn zoon (17) mag zich 10,5 jaar niet meer vertonen in een profvoetbalstadion. De zoon krijgt op de helft van de verbodstijd wel de mogelijkheid van de club om te laten zien dat hij zijn leven heeft gebeterd.

De KNVB legde daarnaast boetes op aan het duo: 450 euro voor de vader en 250 euro voor de zoon. De vader stapte tijdens de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen van 19 maart jongstleden het veld op, nadat de Groningse ploeg aan het einde van de wedstrijd twee tegendoelpunten te verduren kreeg. De onrust vanuit een groep supporters nam verder toe en FC-speler Jetro Willems probeerde de aanhang van FC Groningen te kalmeren. De zoon van de veldbestormer deelde vervolgens een klap uit aan de linksback. De club en Willems deden aangifte van beide incidenten. De jongste van de twee misdragers moet nog voor de kinderrechter verschijnen. De politierechter legde de vader al een werkstraf van dertig uur op.

Niet alleen de vader en zoon uit Stad moeten boeten voor wanordelijkheden. De voetbalbond maakte bekend dat FC Groningen een boete krijgt van 10.000 euro, omdat een groep toeschouwers bij de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur het veld betrad. De club wil de geldboete verhalen op de veldlopers. Daarmee loopt het boetebedrag voor de club dit seizoen stilletjesaan op richting een halve ton. De club kreeg eerder dit seizoen al boetes voor vuurwerkincidenten.