Veldbestormer (38) uit Stad krijgt werkstraf voor incident tijdens FC Groningen – SC Heerenveen

nieuws
Foto: Donald Trung Quoc Don via WikiMedia Commons (CC 4.0 SA)

De man die op zondag 19 maart het veld van de Euroborg betrad tijdens de Eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en SC Heerenveen, moet voor de bedreigingen die hij naderhand uitte naar een steward dertig uur werken zonder betaling. De rechtbank legde de straf daarnaast op, omdat de man de politiecel waar hij na het incident in werd vastgehouden besmeurde met zijn eigen uitwerpselen.

Dat melden RTV Noord en DvhN maandagmiddag.

Naast de dertig uur werkstraf voor de incidenten op zondag 19 maart, zat de man ook nog in een proeftijd voor een voorwaardelijke werkstraf. Die kreeg hij eerder opgelegd voor uitgaansgeweld. De rechter halveerde de voorwaardelijke werkstraf van tachtig uur, waardoor de Stadjer nu uitkomt op in totaal zeventig uur werkstraf. Daarnaast moet de man 210 euro betalen aan de politie, omdat een speciaal schoonmaakbedrijf zijn politiecel moest komen schoonmaken.

De officier van justitie had om zes weken celstraf gevraagd voor de Stadjer. De rechter matigde de straf, omdat de man zijn leven de afgelopen jaren flink zou hebben gebeterd. De man heeft een fors strafblad, maar de Stadjer zou zijn zaakjes behoorlijk op orde hebben gekregen tot aan de met drank gevulde middag vol incidenten.

De minderjarige zoon van de man, die kort na het incident met zijn vader een klap uitdeelde aan FC Groningen-linksback Jetro Willems, moet zich in juni verantwoorden bij de kinderrechter voor zijn betrokkenheid bij de incidenten tijdens de beladen wedstrijd.