Politie heeft confrontatie tussen voetbalsupporters kunnen voorkomen, twee personen aangehouden

nieuws
foto Patrick Wind 112groningen.nl

De politie heeft vrijdagavond kunnen voorkomen dat supporters van FC Groningen de confrontatie aan konden gaan met vertrekkende supporters van Utrecht. Dat laat de politie zaterdag weten.

“Rond 22.45 uur troffen wij een groep voetbalsupporters, bestaande uit ongeveer zestig personen, lopend aan op en nabij de Europaweg”, vertelt een politiewoordvoerder. “Het vermoeden bestond dat zij op weg waren naar een confrontatie met de vertrekkende supporters van FC Utrecht die, per bus, via de Europaweg Stad zouden verlaten. Op het moment dat agenten de groep benaderden vluchtten meerdere personen verschillende kanten op. Uiteindelijk konden wij een groep van 27 personen staande houden en werden zij bekeurd voor het lopen op een autoweg.”

Politie werd bekogeld met bierflessen
“Op het moment dat de groep bekeurd werd, werden zij door meerdere personen, uit de groep van zestig, bekogeld met bierflessen. Er ontstond ook een brandje in een rietkraag, veroorzaakt door een brandende fakkel die daar terecht was gekomen. Politieagenten hebben dit brandje weten te blussen.” De bussen met de uitsupporters hebben via een andere route Groningen kunnen verlaten. “Daarmee hebben we kunnen voorkomen dat er een confrontatie ontstond.”

Arrestaties
Later in de avond konden twee personen aangehouden worden. “Rond 23.15 uur hebben we op dezelfde locatie een 21-jarige man uit Delfzijl opgepakt. Hij bleek harddrugs in bezit te hebben. Ook een 45-jarige man uit Groningen werd gearresteerd. Hij overtrad het omgevingsverbod dat hem eerder was opgelegd.” FC Groningen speelde vrijdagavond in de Euroborg tegen Utrecht. De wedstrijd werd met 2-1 gewonnen door de bezoekers uit de Domstad.