Gedempte Kattendiep groener dankzij enorme bloempotten

nieuws
Nieuwe bloempotten op het Gedempte Kattendiep

Bij de bushaltes langs het Gedempte Kattendiep zijn deze week zeven grote bloempotten geplaatst.

In de groene potten staan heesters, deze struiken blijven het hele jaar groen. Ook staan er verschillende soorten vaste planten in. Deze zullen elk jaar bloeien van maart tot oktober.

Aan de overkant van de straat wordt ook gewerkt aan vergroening. Rondom de terrassen zijn stukken grond ingezaaid met bloemen. Wanneer deze in het najaar zijn uitgebloeid worden vaste planten en bloembollen gepoot.

De bushaltes aan het Gedempte Kattendiep zijn van tijdelijke aard. Ze dienen om de toename van bussen op te vangen, sinds de bussen niet meer op de Grote Markt stoppen. Volgens de planning moeten alle werkzaamheden in vier tot vijf jaar zijn afgerond.