Extinction Rebellion voert actie bij kantoor ING Hereplein

nieuws
Foto: Extinction Rebellion

Activisten van Extinction Rebellion, XR, hebben zaterdagmiddag actie gevoerd bij het kantoor van ING op het Hereplein. Behalve in Groningen werd ook actie gevoerd bij acht andere kantoren van de bank.

Aanleiding voor de actie is het beleid van de bank, die volgens de actiegroep op grote schaal de fossiele industrie blijft financieren. In Groningen verliep het protest gemoedelijk. Het begon met een klimaatmars die onder andere de Vismarkt en de Herestraat aandeed. Op het Hereplein sloten de Red Rebels zich bij het protest aan. Dit is een wereldwijd opererende street performance groep van XR. Op de stoep van het kantoor werden toespraken gehouden.

Ook de komende dagen worden er acties van XR gehouden. Zondag wordt gedemonstreerd bij het hoofdkantoor van de ING in Amsterdam. Dan zullen ook andere maatschappelijke organisaties aansluiten. Op maandag vindt de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van ING plaats. Ook dan zal er actie worden gevoerd. “Mocht ING tijdens die vergadering niet aangeven per direct te stoppen met fossiele financieringen, dan blijven we terugkomen met ontregelende acties”, laat men in een statement weten.

Foto: Extinction Rebellion