Broodje van Eigen Deeg teleurgesteld: niet open zondagmorgen

De gemeenteraad lijkt geen uitzondering te willen maken voor Broodje van eigen Deeg, aan de Brugstraat. Dat bleek woensdag tijdens een vergadering. Tineke Plagmeijer van de winkel is teleurgesteld.

De winkel was jarenlang op zondagmorgen open maar op last van de gemeente, na een anonieme klacht, mag dat nu niet meer. De klacht was anoniem en dus hoefde de gemeente de winkelsluitingsverordening niet te handhaven, zegt de bakker. De winkel vroeg om aanpassing van de regels. Woensdag werden bijna vierduizend handtekeningen aangeboden, maar dat deed de raad niet van mening veranderen. Volgens de coalitiepartijen zou een verruiming van de winkeltijden juist de kleine middenstanders treffen en het grootwinkelbedrijf bevoordelen. Een kleine wijziging van de verordening is volgens Broodje van eigen Deeg voldoende.

Volgens raadslid Tom Rustebiel van D66 waren de leden van de coalitiefracties niet vrij om te beslissen. Hij vindt de winkelsluiting op zondagmorgen volstrekt achterhaald.