Arriva zet extra en langere treinen in voor Koningsnacht, Koningsdag en Bevrijdingsdag

nieuws
Foto Andor Heij. Station Weener met Arriva trein.

Wie tijdens Koningsnacht, Koningsdag en Bevrijdingsdag met een trein van Arriva wil, heeft meer kans op een zitplaats dan gebruikelijk. De vervoerder zet extra en langere treinen in op haar noordelijke spoorlijnen.

Tijdens Koningsnacht (26 april)  zet Arriva vanaf 23.00 uur extra lange treinen in tussen Groningen en Leeuwarden. Ook de laatste treinen vanuit Groningen naar Delfzijl, Roodeschool, Bad Nieuweschans en Veendam zijn langer.

Arriva rijdt op Koningsdag en op Bevrijdingsdag vanaf 21.00 uur tot het einde van de dienstregeling met langere treinen. Overdag rijdt Arriva alleen met langere treinen op de tijdstippen (van 12.00 tot 18.00 uur) waarop extra drukte wordt verwacht. Ook rijdt er om 00.24 uur rijdt er een extra trein van Groningen naar Leeuwarden.

De bussen van Arriva die Groningen aandoen, rijden op Koningsdag volgens een zaterdagdienstregeling. Dat betekent dat er vroeg in de ochtend minder bussen rijden. Op Bevrijdingsdag rijden Arriva-bussen volgens de vakantiedienstregeling.