Ziekenhuizen voeren half april opnieuw actie met zondagsdienst

nieuws

Alle 64 ziekenhuizen die op 16 maart meededen aan de staking, gaan dat halverwege volgende maand opnieuw doen. Dat meldt de vakbond FNV.

Net als vorige maand leveren de ziekenhuismedewerkers die dag alleen spoedeisende hulp. Dat geldt dus ook voor het Martini Ziekenhuis. Volgens de FNV doen ook revalidatiecentra mee aan de actie. De vakbond meldt dat de actiebereidheid nog altijd groeit.

De vorige actie, waarmee de vakbond de vastgelopen cao-onderhandelingen wil lostrekken, leverde nog niets op. De ziekenhuismedewerkers willen, naast meer loon, een minder hoge werkdruk, een onregelmatigheidstoeslag en een betere reiskostenvergoeding.

De werkgeverskoepel NVZ heeft de cao-eisen van de vakbonden meermalen afgewezen. De NVZ zegt dat de ziekenhuizen domweg geen geld hebben om aan de eisen te voldoen.