Vechtscheiding met FC Groningen levert Frank Wormuth vier ton op

nieuws
Foto via FC Groningen

FC Groningen moet Wormuth ruim vierhonderdduizend euro betalen. Dat bepaalde de arbitragecommissie van de KNVB in een zaak die de ontslagen Duitse trainer aanspande tegen zijn voormalige werkgever.

De Groningse voetbalclub moet de helft van de restwaarde van Wormuth’s contract aan de Duitser overmaken, met daarnaast een overgangsvergoeding van ongeveer 23.000 euro. FC Groningen zou het contract met Wormuth in strijd met de wet hebben ontbonden. De arbitragecommissie erkende ook dat er fouten zaten in het contract tussen Wormuth en FC Groningen rond de ontslagvergoeding.

De arbitragezaak levert Wormuth daarmee ruim een ton meer op dan het bedrag waarmee de oefenmeester in november de deur achter zich dicht trok. De Duitser hoopte echter op veel meer, want Wormuth’s advocaat eiste eind vorige maand bijna een miljoen van FC Groningen, onder meer voor imagoschade.