Wormuth wil ruim een miljoen van FC Groningen na ontslag

nieuws
Foto via FC Groningen

Drie jaarsalarissen en compensatie voor imagoschade en gemiste bonussen. Dat eist voormalig FC Groningen-trainer Frank Wormuth van zijn voormalige werkgever, nadat hij halverwege november aan de kant werd gezet door de club. De coach claimt daarmee een uitbetaling van ruim een miljoen euro van FC Groningen.

Verschillende media deden donderdagavond verslag van de inhoudelijke behandeling van een arbitragezaak die Wormuth aanspande bij de KNVB tegen zijn voormalige werkgever.

Wormuth en FC Groningen kwamen, bij de ondertekening van het contract overeen dat de coach ruim 280.000 euro zou krijgen van de Groningse voetbalclub als hij vroegtijdig het veld moest ruimen. Maar Wormuth is het daar niet mee eens en stelt dat FC Groningen hem dwong om daar zijn handtekening onder te zetten. Daarnaast vindt Wormuth dat hij onterecht is ontslagen. De uitslagen tijdens zijn termijn en die erna zouden dat aantonen en de clubleiding zou te weinig met de oefenmeester hebben gesproken over verbeteringen die nodig waren.

De advocaat van Wormuth legt de schuld van het wanpresteren van FC Groningen bij de clubleiding en de technische staf, met daarnaast de verwensing dat de club zich daarna erg negatief zou hebben uitgelaten over Wormuth. Dat zou de Duitser imagoschade hebben opgeleverd, waardoor hij nog steeds zonder werk thuis zit.

FC Groningen weerlegde middels haar eigen advocaat de verwensingen uit het kamp van de ontslagen trainer en haalde aan dat al snel na de aanstelling van Wormuth duidelijk werd dat de Duitser en de club niet bij elkaar pasten. Er zouden meerdere gesprekken zijn geweest waarin Wormuth is gevraagd om zich aan te passen aan staf en selectie, maar dat de oefenmeester daar niet in meeging. De kans op degradatie zou een goede reden zijn geweest om Wormuth de deur te wijzen, aldus de advocaat. De club vindt daarnaast dat beide partijen in goed overleg tot het bedrag voor ontslagvergoeding zijn gekomen.

De arbitragecommissie van de KNVB zal binnen vier weken uitspraak doen in de zaak.