PVV pleit voor gratis parkeerpas voor mantelzorgers na brandbrief

nieuws
Foto: Google Maps - Streetview

Meerdere mantelzorgers in de gemeente Groningen lopen, na de invoering van het betaald parkeren, tegen onnodig hoge kosten aan. Dat moet anders, aldus Dennis Ram. Komende woensdag pleit de PVV-fractievoorzitter voor een oplossing voor parkerende mantelzorgers.

De PVV komt met haar oproep, naar aanleiding van een brandbrief van een getroffen mantelzorger. Ze stelt dat haar ouders geen parkeervergunning kunnen betalen, waardoor ze geen mantelzorg meer aan hen kan verlenen. De vrouw woont zelf in Hoogezand en kan daardoor ook geen vergunning aanvragen.

“Wij hebben met deze inwoner van Hoogezand gebeld en zij vertelde ons dat zij door de parkeerafdeling van de gemeente Groningen werd verwezen naar de bijzondere bijstand”, aldus Ram. “Maar omdat haar ouders net een te hoog inkomen hebben om beroep te doen op bijzondere bijstand in Groningen, maar zelf geen geld hebben omdat al hun inkomen opgaat aan de extra zorgkosten. WIJ-teams verwijzen de mantelzorgster door naar de bijzondere bijstand of naar thuiszorg.”

‘Gestraft’

De PVV vindt dat mantelzorgers nu ‘gestraft’ worden met parkeerkosten, terwijl ze juist zorgen voor minder druk op de thuiszorg. “Iets wat de gemeenschap veel meer geld kost. Maar je wordt wel gestraft door extra parkeerkosten. Dit wordt als zeer onrechtvaardig ervaren.”

Volgens Ram krijgen mantelzorgers in de gemeente Amsterdam een gratis bezoekerspas. Dat is voor Groningen misschien ook een optie. Tijdens het vragenuur van komende woensdag pleit Ram namens de PVV voor een oplossing.