Pilaren station Europapark wederom bespoten met graffiti: “We hadden ze net gereinigd”

nieuws
Foto Patrick Wind 112groningen.nl

Vandalen hebben opnieuw graffiti gespoten op de pilaren bij station Europapark. Dat meldt de politie op sociale media.

Het gaat om pilaren onder het station, langs het Europad dat fietsers en wandelaars gebruiken om het station te kunnen passeren. “We werken hard aan de veiligheid op het station”, schrijft de politie. “Helaas zijn de net gereinigde pilaren wederom bespoten met graffiti.” Sinds vorig jaar mei controleert de politie streng op vandalisme op het station. Toen werd er door vandalen voor 60.000 euro schade aangericht. Meerdere panelen van veiligheidsglas werden toen kapot gemaakt, en ook borden met reizigersinformatie moesten het ontgelden.

De graffiti is de afgelopen dagen aangebracht. De politie vraagt mensen die meer informatie hebben, of die iets gezien hebben, zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44. “Dit telefoonnummer kun je ook bellen als je op het station overlast ervaart.”