Vandalen laten voor tienduizenden euro’s schade achter op station Europapark

nieuws
Foto: 112 Groningen

In de nacht van woensdag op donderdag hebben vandalen grote  schade aangericht op station Europapark in Groningen. ProRail maakte donderdagochtend de schade op, die op perron 4 van het station duidelijk te zien was.

De politie kreeg rond half vier in de nacht de eerste meldingen binnen over de vernielingen. Diverse politie-eenheden hebben gezocht in de omgeving, maar voor zover bekend zijn er nog geen verdachten aangehouden.

Tegen RTV Noord en stadsblog Sikkom reageert ProRail woedend op de vernielingen, die volgens een eerste raming voor zo’n zestigduizend euro aan schade hebben gezorgd. Meerdere panelen van veiligheidsglas moesten het ontgelden en borden met reizigersinformatie zijn vernield of gestolen.  Volgens ProRail kan het herstel van de schade enige tijd kosten, omdat sommige materialen lastig verkrijgbaar zijn op dit moment.

De politie is een onderzoek gestart naar de vernielingen. Camerabeelden vanaf het station zelf zijn er niet, maar mogelijk hebben mensen of bedrijven uit de omgeving de vandalen wel vast weten te leggen. ProRail overweegt, in het licht van deze en eerdere vernielingen, ook extra cameratoezicht in te stellen op het station.