Meerdere auto’s betrokken bij verkeersongeluk Ring West, één persoon gewond

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Op  de Ring West zijn dinsdagavond zeker drie auto’s betrokken geraakt bij een verkeersongeluk. Daarbij is één persoon gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 18.45 uur ter hoogte van de kruising Metaallaan. “Zeker drie auto’s zijn met elkaar in botsing gekomen”, vertelt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl. “Vermoedelijk is één van de bestuurders door rood gereden.” Omdat er vermoedelijk een persoon bekneld was komen te zitten rukten hulpdiensten massaal uit. Naast een ambulance en politie kwam ook de Groninger brandweer naar de locatie. “Eén slachtoffer is op een wervelplank de ambulance ingeschoven, en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.”

Afsluiting
Een wervelplank is een hulpmiddel van hout of kunststof om een slachtoffer stabiel te kunnen vervoeren wanneer er mogelijk sprake is van letsel aan de wervelkolom. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Vanwege het ongeluk was één rijbaan afgesloten, en was ook de afslag van de Metaallaan naar de N370 afgesloten. De voertuigen zijn door een bergingsbedrijf weggesleept.

Qbuzz
Vervoersbedrijf Qbuzz meldt dat bussen een tijdlang niet van de haltes Metaallaan en Goudlaan gebruik konden maken. Reizigers werden opgeroepen om gebruik te maken van de halte Pyrietstraat of de halte J. Goyenstraat.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl