GIJS na ruime zege op Dragons naar halve finale

sport
Foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie

De ijshockeyers van GIJS hebben zondagavond de halve finale bereikt in de strijd om het kampioenschap in de eredivisie. Dragons uit Utrecht werd in de kwartfinale in Kardinge met 7-2 verslagen.

GIJS was beter dan Dragons en boekte daarom een simpele zege. In de eerste periode scoorden Vainius Jankauskas en Joop Uchtman voor GIJS. Zahir Hup, Guy Kunst, Björn Haan en Radovan Rusnák tilden de score naar 6-0. In de derde en laatste periode maakte Dragons er nog 6-1 van via Vince Kraak. Jankauskas zorgde met zijn tweede voor de 7-1. Broderick Black tekende voor de 7-2 eindstand.

Vlak voor het einde ontstond er een knokpartij tussen enkele spelers. GIJS speler Niels van der Vossen bemoeide zich daar nadrukkelijk mee en liep een schorsing op voor de komende twee wedstrijden.

GIJS won zaterdagavond al in Utrecht van Dragons. Dat gebeurde pas na shoot-outs. Danny Kerstholt scoorde daarin als enige. De wedstrijd was namelijk in 1-1 geëindigd. Ricards Ozolins maakte in het derde kwart een achterstand van GIJS goed.

GIJS speelt komende zaterdag en zondag tegen Tilburg Trappers voor een plek in de finale. Mochten beide ploegen een wedstrijd winnen volgt er een derde ontmoeting. GIJS speelt eerst thuis. De eventuele derde wedstrijd wordt ook in Groningen afgewerkt.