Energietoeslag 2023: eind april eerste uitbetaling van 500 euro

nieuws
Foto: Axelle B via Publicdomainpictures.net

De eerste uitbetaling van de energietoeslag 2023 vindt eind volgende maand plaats. Het gaat om een bedrag van 500 euro.

Voor de energietoeslag van dit jaar komt in juli nieuwe landelijke wetgeving. Gemeenten mogen nu nog niet het totaalbedrag van 1300 euro uitkeren. Wél mogen ze nu al 500 euro van dit bedrag uitkeren aan inwoners die vorig jaar ook energietoeslag kregen.

Wethouder Eelco Eikenaar: “Inwoners ontvangen op deze manier op twee momenten een gedeelte van het bedrag. Deze spreiding kan helpend zijn bij de energiekosten die elke maand terugkomen.” De rest van de uitbetaling voor dit jaar kan rond de zomer worden aangevraagd. Groningers die ook de energietoeslag van 2022 hebben ontvangen, krijgen eind april automatisch de 500 euro op hun rekening.

Naar verwachting is in juli de nieuwe landelijke wetgeving voor de energietoeslag klaar. Dan weten gemeenten ook hoeveel geld inwoners met een laag inkomen krijgen. Inwoners waarvan de gemeente weet dat ze dit jaar ook een inkomen onder 120 procent van de bijstandsnorm hebben, ontvangen rond de zomer automatisch 800 euro.