Collega’s en aanhangers beginnen crowdfund-actie voor ontslagen RUG-docent Susanne Täuber

nieuws
Foto via LinkedIn Susanne Täuber

Een groep collega’s en supporters van de bij de RUG in onmin geraakte Susanne Täuber heeft een fonds en een bijbehorende crowdfund-actie opgericht om haar financieel te ondersteunen. Met de actie willen de aanhangers van Täuber geld bij elkaar sprokkelen voor de juridische kosten die RUG-docente maakt in haar strijd met haar voormalige werkgever.

De inzamelaars hopen in totaal 33.000 euro op te halen om Täuber en haar gezin te ondersteunen. Bijna een derde van het bedrag is inmiddels binnen. Volgens de groep collega’s en aanhangers moet het geld uit het fonds de juridische kosten dekken.

Täuber zette zich in haar werk bij de RUG in tegen sociale onveiligheid, discriminatie en machtsmisbruik op universiteiten. De RUG wil haar echter ontslaan vanwege een verstoorde werkrelatie. Täuber zegt dat ze gediscrimineerd wordt en dat haar werk binnen de RUG onmogelijk wordt gemaakt, vanwege haar publicaties.

Täuber vocht haar ontslag aan bij de rechtbank. Vorige week gaf de rechter aan Täuber nul op het rekest.