‘Bushaltes moeten rookvrij worden’

De bushaltes in de gemeente moeten rookvrij worden. Dat vinden de fracties van de PvdA, Student en Stad en het CDA.

Volgens de partijen sluit het voorstel aan bij de ambities van het gemeentebestuur. “Met het project rookvrije generatie wil de gemeente roken ontmoedigen zodat kinderen en jongeren in een gezonde leefomgeving kunnen opgroeien”, aldus Mirte Goodijk van Student en Stad. “Het toevoegen van meer rookvrije zones, zo ook bij bushaltes, helpt bij het bereiken van dit doel.”

In de provincie Drenthe worden alle bushaltes binnen twee jaar ook rookvrij. De eerste rookvrije bushalte staat sinds kort in Emmen. Daar moet Groningen een voorbeeld aan nemen aldus de drie fracties.

“In het coalitieakkoord wordt benadrukt dat Groningen de eerste rookvrije stad van Nederland moet worden, dan is een bushalte, waar je vaak dicht op elkaar staat, een plek die rookvrij zou moeten zijn”, aldus Rozemarijn Gierkink van de PvdA.

Het voorstel wordt binnenkort besproken in de gemeenteraad.