Zachte vrijdag met een bui en stevige wind leidt naar wisselvallig weekend

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Hoewel vrijdag voorlopig de zachtste dag van de week lijkt te worden, zal dat voor veel Groningers waarschijnlijk niet altijd zo voelen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis brengt de laatste werkdag van deze week een krachtige wind naar onze regio, vergezeld door een paar buien. Komend weekend waait het steeds iets minder hard, maar blijft de kans op een bui aanwezig.

“Vrijdag is het zacht”, aldus Kamphuis. Bij 12 of 13 graden is het overwegend bewolkt, met in de middag een bui. De wind is boven land krachtig met kracht 6. Langs de Wadden is de wind zelfs hard tot stormachtig, met een kracht tussen 7 en 8.”

Zaterdag begint regenachtig, maar klaart het in de middag op: “Dan wordt het droog en breekt de zon nu en dan door. Het wordt 11 graden bij een vrij krachtige wind uit het westen tot noordwesten. Later op de dag neemt de wind wat af. In de avond en nacht volgt opnieuw wat regen en dat is ook zondagochtend het geval. Met 7 of 8 graden is het koeler en de wind is matig en draait naar het noordwesten.”

De komende werkweek begint volgens Kamphuis met veel bewolking met soms een enkel buitje: “Vaak is het echter droog en zacht bij 11 tot 13 graden. Woensdag wordt drogere lucht aangevoerd en neemt de kans op zon toe, al blijft de kans op een buitje aanwezig.”