Streep door vertoning docu over bevingen Groningen in Forum na drama in Turkije

nieuws

De vertoningen van de documentaire ‘Sabotage’ in de Forum Bioscoop van volgende week vrijdag (17 februari) gaat niet door. Makers Peter Tetteroo en Daan van Dulst en opdrachtgever Pieter Schoen hebben besloten om vertoningen in het Groningse aardbevingsgebied voorlopig te schrappen na de aardbeving die maandag plaatsvond in Turkije.

De film, die volgens de makers aantoont dat drukhandhaving een oplossing is voor de aardbevingen in Groningen en daarmee hernieuwde gaswinning mogelijk maakt uit het Groningenveld, zou vanaf aanstaande vrijdag op vier plekken worden vertoond in het Groningse aardbevingsgebied. Maar de makers vinden het ongepast om de campagne voor de documentaire voort te zetten ‘met de beelden uit Turkije op het netvlies’.

Met de documentaire willen de makers en energie-ondernemer Schoen aantonen dat drukhandhaving de oplossing om aardbevingen in Groningen tegen te gaan. Volgens de ‘experts’ die de documentaire aanvoert, zou dit er ook voor kunnen zorgen dat er weer veilig aardgas gewonnen kan worden uit het Groningenveld. De documentaire voert daarnaast aan dat politici deze ‘oplossing’ stelselmatig negeren.