Sterrenkundige Jeffrey Bout: ”De melkweg is de komende maand nog goed te zien!”

oogochtendshow
Heelal Deze Maand met Jeffrey Bout

De sterrenhemel is voor veel mensen erg interessant. Dat geldt ook zeker voor sterrenkundige Jeffrey Bout. Hij vertelt dat er weer genoeg te zien is.

Te zien de komende maand:
De planeet Venus duikt op in de avondhemel. Het is een zeer helder object dat in de lente vaak goed te zien is. Het fenomeen wordt nogal eens aangezien als een UFO, zo helder. De Melkweg is de komende maand nog goed te zien.,  vanaf een donkere plek als een zwakke band langs de hemel. Het is de schijf van sterren waarin wij met onze zon wonen.

Zondagmiddag 12 februari is Jeffrey te zien in het Forum, middels een lezing getiteld “de ontdekking van de Melkweg”. Over hoe de Melkweg eruit ziet, wat de Melkweg is en hoe de wetenschap hier achter is gekomen. In de RaboStudio, de grote zaal met projecties rondom waarin Jeffrey het publiek onderdompelt in prachtige foto’s van het heelal. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Beluister hieronder het maandelijkse interview dat Jeffrey Bout geeft in de OOG Ochtendshow.

Deel dit artikel: