Reiziger met ongeldig treinkaartje verzet zich hevig, agenten schieten te hulp

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Politieagenten moesten in de nacht van zaterdag op zondag stewards van vervoersbedrijf Arriva te hulp schieten nadat zij in een trein een reiziger met een ongeldig treinkaartje hadden aangetroffen.

De trein was onderweg richting Winschoten. Kort na vertrek vanaf het Hoofdstation begonnen stewards met een controle van de treinkaartjes. Daarbij werd een man aangetroffen die zonder geldig vervoersbewijs reed. Daarop ontstond een conflict, waarbij de reiziger veel stampij maakte. Op Groningen Europark werd de reiziger uit de trein gehaald, waarbij agenten te hulp schoten.

Nieuwsfotograaf Patrick Wind van 112groningen.nl: “Agenten hebben samen met de stewards en beveiligingspersoneel de man rustig proberen te krijgen. Hij is aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau.” De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl