‘Provincie gaat op zoek naar extra geld voor provinciale energiefonds’

nieuws
Foto: Sebastian Ganso via Pixabay

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de provincie Groningen snel op zoek naar meer middelen om de geldpot voor het ‘Fonds Nieuwe Doen’ (het energiefonds van de provincie Groningen) opnieuw te vullen. 

Dat laat de Statenfractie van GroenLinks donderdag weten, na de vergadering van de Statencommissie van afgelopen woensdag.

Eind vorige maand luidden een aantal lokale energiecoöperaties en maatschappelijke organisaties de noodklok over de lege subsidiepot. Vanuit het fonds Nieuwe Doen worden onder andere lokale energieprojecten, zoals zonneweides, gefinancierd door middel van leningen tegen een gunstige rente. De coöperaties vrezen dat het ontbreken van dit geld gaat zorgen voor problemen bij verduurzamingsprojecten.

Volgens GroenLinks is het college van Gedeputeerde Staten inmiddels begonnen met zoeken naar geld binnen de begroting om de pot opnieuw te vullen. Binnenkort zullen de Provinciale Staten hun akkoord mogen geven over het voornemen en GroenLinks verwacht dat een ruime meerderheid van de Staten zullen instemmen met het voorstel.