Proef met elektrische riksja wordt stopgezet

nieuws
Foto via Gemeente Groningen

Er komt na deze maand een einde aan het vervoer per elektrische riksja in de binnenstad van Groningen. Er wordt te weinig gebruik van gemaakt.

De gemeente zag in de fietstaxi een oplossing voor mensen die niet of met moeite naar de binnenstad konden komen, zeker nu de bussen niet meer naar de Grote Markt rijden. De riksja’s werden op de marktdagen ingezet. Ze waren gratis en konden gereserveerd worden via sms of Whatsapp. Er werd echter in vier maanden tijd slechts 165 keer gebruik van gemaakt. De riksja’s kwamen in de plaats van de kleine pendelbusjes, die veel duurder waren. Ook daar werd maar weinig gebruik van gemaakt.

De gemeente heeft inmiddels een alternatief gevonden: wanneer de laatste riksja verdwenen is, mogen de auto’s en busjes van diverse stichtingen ook naar de Grote Markt rijden. Het gaat om het zogenoemde fijnmazig wijkvervoer, waarmee vrijwilligers bejaarden en hulpbehoevende mensen vervoeren.