Politie heeft doorrijder bij ernstig ongeluk nog niet gevonden

nieuws
Foto: Wijkagent Siard Heidanus via Twitter (@WA_Korrewegwijk)

De politie is vrijdagmiddag nog steeds op zoek naar bestuurder van een donkerkleurige BMW die donderdagavond doorreed na een ernstig ongeluk bij Slaperstil.

De bestuurder van de BMW reed donderdagavond rond 17.00 uur een 75-jarige man aan, die op zijn fiets onderweg was uit Groningen. Op de Friesestraatweg stak hij de weg over bij de fietsoversteek om zijn weg te vervolgen. Hierbij kwam hij in botsing met de stationwagen, waarbij de fietser zware verwondingen opliep. De personenauto verloor bij de aanrijding zijn rechterzijspiegel.

Na de aanrijding is de auto doorgereden. De fietser bleef zwaargewond achter en was daardoor overgeleverd aan medeweggebruikers om hulp in te schakelen. Die waren snel ter plaatse en brachten de fietser naar een ziekenhuis.

Vrijdagmiddag is de auto van de betrokken bestuurder nog niet gevonden. De buitenspiegel van de auto is wel teruggevonden en de politie denkt daarom te weten dat het om een donkerkleurige BMW-stationwagen. Ook de rechterkant van de bumper van de auto moet beschadigd zijn door het ongeluk, evenals de rechterkoplamp. De auto kwam uit de richting van Zuidhorn en reed in de richting van Groningen.

Heeft u bijvoorbeeld het ongeluk zien gebeuren? Of zag u rond 17:00 uur een beschadigde stationwagen in de richting van Groningen rijden? Misschien heeft u camera’s in de omgeving van het incident waarop de auto of het ongeluk zichtbaar is? Dan komen wij heel graag met u in contact. Neem contact met ons op via het nummer 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl.