Politie doet onderzoek naar geweldsincident Kajuit: “Mogelijk sprake van ontvoering en mishandeling”

nieuws
Foto via Politie.nl

Het geweldsincident dat vrijdagavond plaatsvond op de Kajuit in de wijk Lewenborg zou gaan om een mishandeling van een jongeman die mogelijk daarna ontvoerd is. Dat laat de politie zondag weten.

De melding van een geweldsincident kwam vrijdagavond rond 19.50 uur bij de hulpdiensten binnen. “Wij zijn daarop met meerdere politiewagens naar de locatie gegaan en we troffen op de Stuurboordswal een donkerkleurige auto aan die voldeed aan de beschrijving die bij ons was binnengekomen”, vertelt de politie. “We hebben de automobilist staande gehouden en we hebben de drie inzittenden aangehouden. Het gaat om een 25-jarige man, een 27-jarige man en een 30-jarige man, allen uit Groningen.”

“We weten niet wie het slachtoffer is”
Toch is er nog veel onduidelijk. “De recherche is vrijdagavond direct een onderzoek gestart in de zaak. Zo is er sporenonderzoek verricht in en rondom de auto, is er buurtonderzoek gedaan en zijn de aangehouden verdachten verhoord. Echter weten wij niet wie het slachtoffer is, en wat er precies is gebeurd. Ook weten wij niet hoe het slachtoffer er aan toe is, en waar hij zich bevindt. Daarom doen we onderzoek naar verschillende scenario’s.”

Getuigen
Om duidelijkheid te krijgen roept de politie de hulp in van het publiek. “Vrijdagavond hebben we al een getuigenoproep gedaan. Die herhalen we nu, waarbij we zeggen dat alle informatie welkom is. Dus heb je vrijdagavond tussen 20.00 en 21.00 uur iets gezien in de omgeving van de Kajuit, dan komen we graag in contact met je. Als jij het slachtoffer bent, of op welke manier dan ook betrokken bent hierbij, dan komen we ook graag in contact met je. En we komen graag in bezit van mensen die beelden hebben door middel van beveiligingscamera’s, camera’s in deurbellen of dashcamera’s. Mensen kunnen contact met ons opnemen op telefoonnummer 0900 88 44. Anoniem informatie delen kan ook via telefoonnummer 0800 7000.”