Nederland dichtbij plaatsing Daviscup Finals door op eerste dag op 2-0 te komen in Martiniplaza

sport
Foto: hansmarkutt via Pixabay

De Nederlandse tennissers hebben zaterdag goede zaken gedaan in Martiniplaza om zich te plaatsen voor de Daviscup Finals. Na de eerste dag staat het 2-0.

Nederland speelt dit weekend de kwalificatiewedstrijden tegen het Slowaakse team. Oranje kwam in de loop van de dag op 1-0 nadat Tallon Griekspoor in drie sets wist te winnen van Lukas Klein: 7-6 (6) 2-6 en 6-4. Daarna moest Tim van Rijthoven het opnemen tegen de Slowaakse kopman Alex Molcan. Molcan is de nummer 55 van de wereld, Van Rijthoven staat op plaats 107. Toch was het Van Rijthoven die Nederland op 2-0 bracht. In drie sets wist hij Molcan te verslaan: 7-6 (6) 5-7 en 6-3.

Oranje heeft zondag aan één overwinning genoeg om zich te kwalificeren voor de Daviscup Finals. De dag begint zondag met een dubbelspel waarbij namens Nederland Matwé Middelkool en Wesley Koolhof in actie komen. Het is voor het eerst in tien jaar dat de kwalificatiewedstrijd weer in Groningen gehouden wordt. Van oudsher wordt de wedstrijd door veel studenten bezocht. Martiniplaza was zaterdag dan ook uitverkocht. Tallon Griekspoor liet na afloop weten dat het misschien wel de mooiste sfeer was waarin hij ooit heeft mogen spelen.