Man uit Stad aangehouden voor witwassen: “Had 85.000 euro aan onverklaarbaar vermogen in bezit”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie heeft woensdagochtend een 26-jarige man uit Stad aangehouden die verdacht wordt van witwassen. Volgens de politie had de man ongeveer 85.000 euro in bezit waarvan niet duidelijk was waar het vandaan komt.

Agenten kwamen de man op het spoor dankzij een melding van Meld Misdaad Anoniem. “Wij hebben nader onderzoek verricht, en we hebben deze man aan kunnen houden”, meldt de politie. “De verdachte had een bedrag van ongeveer 85.000 euro aan onverklaarbaar vermogen in zijn bezit. Daarbij moet je denken aan dure merkkleding, een televisie, meerdere personenauto’s en andere luxe goederen. Deze spullen zijn in beslag genomen. De man zit op dit moment nog vast en wordt verhoord.”

Met witwassen wordt bedoeld het uitvoeren van transacties om de herkomst van illegaal verkregen geld te verbergen. De politie: “In de aanpak van ondermijnende criminaliteit, zoals de handel in drugs, focussen wij ons samen met de recherche steeds vaker op het afpakken van crimineel vermogen.” De politie meldt verder dat Meld Misdaad Anoniem in deze zaak een belangrijke schakel is geweest. “Dit laat zien hoe waardevol de hulp van burgers is. Heb jij informatie die ons kan helpen? Meld het dan via 0900-8844. Wil je anoniem een melding doen? Doe dan een melding bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.”