KNMI waarschuwt opnieuw voor dichte mist

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Weggebruikers in de provincie Groningen moeten dinsdagavond rekening houden met plaatselijk dichte mist. Voor de provincie geldt er een code geel.

De waarschuwing geldt sinds 21.00 uur. “In de noordelijke provincies komt plaatselijk dichte mist voor, waarbij er een zicht is van minder dan tweehonderd meter”, meldt het KNMI. “De mist zal woensdagochtend geleidelijk op gaan lossen.” Behalve voor Groningen geldt de waarschuwing ook voor Friesland, Drenthe, de Waddeneilanden, het IJsselmeergebied en Noord-Holland.

Dinsdagavond rond 21.45 uur was het zicht op diverse locaties al beperkt. In Groningen ging het om een zicht van 150 meter. Op Terschelling was het zicht teruggelopen tot 69 meter. Code geel is geldig tot woensdagochtend 09.00 uur.