Kapitein van schip dat Gerrit Krolbrug ramde krijgt boete van 1000 euro

nieuws
Foto: Thijs Huisman - 112groningen.nl

De Tsjechische kapitein die op 15 mei 2021 met zijn tankschip Bodensee de Gerrit Krolbrug vernielde, heeft een boete van 1000 euro gekregen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De 61-jarige Vladimir B. zei in de rechtbank dat hij het lage gedeelte van de brug helemaal over het hoofd had gezien. Hij verklaarde nog steeds bezig te zijn met de verwerking van het ongeval. Rijkswaterstaat en de rederij die eigenaar is van het schip, proberen via een civiele procedure de financiële de schade af te handelen.

Door de aanvaring raakte de Gerrit Krolbrug total loss. De brug is nog altijd niet vervangen, waardoor auto’s nog lange tijd moeten omrijden. Fietsers en wandelaars kunnen de twee hoge loopbruggen gebruiken.

Deel dit artikel: