Interim-bestuurder Jack Thiadens moet bedrijfscultuur verbeteren bij Ambulancezorg Groningen

nieuws
Foto: Ambulancezorg Groningen via Twitter (@AmbulancezorgGR)

De Raad van Toezicht van Ambulancezorg Groningen heeft Jack Thiadens aangesteld als interim-bestuurder. De oud-bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis moet de bedrijfscultuur binnen het bedrijf gaan aanpakken, na een hausse aan klachten over een angstcultuur en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Thiadens begint direct met zijn nieuwe functie. De 63-jarige ‘crisisbestuurder’ verdiende zijn sporen bij verschillende ziekenhuizen en zorginstellingen door het hele land, waaronder het Martini Ziekenhuis, het Laurentius Ziekenhuis
Roermond, HWW-zorg in Den Haag en revalidatie-instelling Adelante in Limburg.

Thiadens neemt de taken van Jeroen van der Ster. De directeur meldde zich onlangs ziek en zou volgens het bestuur voor langere tijd uit de roulatie zijn. DvhN meldde afgelopen week dat Van der Ster en de manager zich ziek meldden, voorafgaand aan een onderzoeksrapport over misstanden bij Ambulancezorg Groningen. In de herfst van 2022 werd onder andere bekend dat er incidenten waren rond kapot materieel, ziekenhuisdossiers die op straat kwamen te liggen en seksueel grensoverschrijdend gedrag onder het personeel.

De bedrijfscultuur is volgens Ambulancezorg Groningen dan ook een van de speerpunten waar Thiadens zich met name op gaat richten tijdens zijn werk als interim-bestuurder.