Humanitas mag Groningse maatjes van ‘maatjes’ gratis meenemen naar theater en muziek bij SPOT

nieuws
Afbeelding via SPOT Groningen

Humanitas Groningen krijgt duizend euro van SPOT Groningen om mensen mee te kunnen nemen naar een concert of theatervoorstelling bij SPOT Groningen. Op deze manier kan de maatschappelijke dienstverlener en hulporganisatie mensen met weinig sociale contacten helpen om uit een sociaal isolement te komen.

Het geld is bedoeld voor mensen die Humanitas helpt via het zogenaamde ‘maatjes’-project. Daarbij worden vrijwilligers van Humanitas gekoppeld aan mensen die sociaal geïsoleerd zijn, bijvoorbeeld omdat ze psychische problemen hebben. Maar ook mensen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke beperking, mensen met autisme en mensen die net gedetineerd zijn geweest komen in aanmerking voor dit project. Humanitas helpt hen met ‘gewone’ dingen, zoals ergens koffie drinken, fietsen, een cake bakken of een museum.

Dankzij de bijdrage van SPOT hoor een bezoek aan een theatervoorstelling of een concert nu dus ook tot de mogelijkheden in Groningen. De deelnemers die via hun buddy aanspraak maken op geld uit de subsidie, kunnen kiezen uit één van de ruim dertig voorstellingen die tussen nu en begin juni voor de speciale ‘SHARE YOUR LOVE 2=1’-campagne van SPOT op het programma staan.

Deze actie van SPOT is niet alleen voor deelnemers van Humanitas. Andere Groningers kunnen ook met korting als koppel naar deze voorstellingen. Zij betalen dan één kaartje en krijgen de tweede gratis. Tot en met 14 februari kunnen alle geïnteresseerden gebruik maken van deze actie voor voorstellingen uit de lijst, door de kortingscode ‘LOVE’ in te voeren tijdens het betalen.