Hotel in historische watertoren geopend: ‘Het is gelukt!’

Overnachten in de historische watertoren aan de Doctor C. Hofstede de Grootkade? Dat kan. Vandaag werd het hotel geopend en konden buurtbewoners al even binnenkijken. 

Een historische toren ombouwen tot een hotel was best een uitdaging volgens de opdrachtgever. ”Het was hectisch! Er moest nog veel gebeuren om alles af te krijgen, maar dat is gelukt”, vertelt Daphne van Hoek van Calculus Groep. ”Het was echt een uitdaging want je loopt tegen allemaal dingen aan die je niet hebt als je bijvoorbeeld aan een nieuwbouwproject werkt.”

Meer dan alleen een hotel

Naast hotelkamers is er ook een zogeheten ‘skylounge’. Hier kunnen Groningers op sommige dagen genieten van het uitzicht met een kopje koffie. Daarnaast is er op de begane grond ook nog een expositieruimte te vinden. ”De expositieruimte is bedoeld om lokale kunstenaars de mogelijkheid te geven om hun werken te tonen. We hebben ook een permanente collectie van tekeningen en blauwdrukken van de watertoren.” Op dit moment hangen er schilderijen van kunstenaar Joost Doornik.

Vanaf maandag kunnen de hotelkamers worden geboekt.