Het is vandaag Valentijnsdag: ‘Al veel rode rozen verkocht!’

De romantiek hangt in de lucht vandaag, het is Valentijnsdag. Dit betekent dat geliefden elkaar een beetje extra aandacht geven. Zo gaan de rode rozen als warme broodjes over de toonbank.

‘Het gaat prima!’, vertelt Leendert Bolt van Wim Bolt Bloemspeciaalzaak aan de Grote Markt. ‘Ik neem straks ook een paar bosjes mee voor een speciaal iemand’, vertelt Bolt met een glimlach. Wel merkt de bloemist dat de feestdag vooral bekend is bij de jongere generatie. ‘Vroeger, ik sta hier inmiddels al een aantal jaar, was het wel echt minder maar het wordt steeds populairder. Het is nu echt een bijzondere dag, vooral onder de nieuwe generatie. Mijn generatie weet het allemaal nog niet zo goed.’

Amerikaans

Dat de oudere generatie niet warmloopt van Valentijnsdag, merken we ook op straat. ‘Ik ben er zelf niet mee opgegroeid, maar voor de jeugd vind ik het prima’, vertelt een oudere dame. ‘Ik ben op weg naar de tachtig en ik vind Valentijnsdag zo Amerikaans’, zegt een man. ‘Valentijnsdag is uit Amerika overgewaaid’, stelt een echtpaar.