Helpman en Stadspark winnen, stadsderby prooi voor FC Lewenborg

sport
Foto Andor Heij

In de tweede klasse K zondag wonnen Helpman en SC Stadspark hun wedstrijd. In 3C werd de derby tussen FC Lewenborg en Groninger Boys een prooi voor Lewenborg.

Helpman won in de tweede klasse K in en tegen Annen met 2-1. Annen kwam op voorsprong, maar Tim Sanders en Berend Rondhuizen bezorgden Helpman na de pauze de winst.

SC Stadpark boekte in eigen huis een regelmatige zege op HOVC. Cedwin Tel, Michel Boonstra en Sjors de Bont scoorden voor Stadspark.

Helpman staat achter WKE en Valthermond derde met 23 punten uit 13 wedstrijden, Forward, dat vrij was, is vierde met 22 uit 12. Stadspark staat zevende met 17 uit 13.

In de derde klasse C won koploper FC Lewenborg de derby van Groninger Boys met 2-0. Rai de Vries en Tom Katgert scoorden. Shailesh Parmesardien van FC Lewenborg haalde het einde van de wedstrijd niet vanwege een rode kaart.

Engelbert verloor thuis met 4-3 van MOVV. Engelbert maakte een 3-0 achterstand goed door Julian Zwerver, Mark Klijnstra en Jordi Rasterhoff: 3-3. Maar Jordi Blaauw bezorgde MOVV in de slotfase de winst.

Door de nederlaag van Engelbert gaat Lewenborg nog rianter aan kop met 34 uit 12. Engelbert is tweede met 23 uit 12. Groninger Boys staat negende met 16 uit 12.