Groningse rapper Naaml00s brengt nieuwe EP uit

oogochtendshow
Presentatoren met rapper Naaml00s in het midden

Rapper Naaml00s brengt 10 maart een nieuwe EP uit met de naam “Gebroken Spiegels”. Het thema is psychische aandoeningen, zoals depressie en stemmingswisselingen.

Zijn echte naam is Ozaer Wassiee en hij heeft een Afghaanse achtergrond. Op zijn nieuwe EP staat het nummer “Ups en Downs” waarin Ozaer het heeft over zijn bipolaire stoornis. Naast deze thema’s gaat zijn EP over andere onderwerpen, zoals hoe hij is gevlucht uit Afghanistan, identiteit en levensfilosofie. Op de vraag wat een bipolaire stoornis is, geeft hij een verhelderend antwoord: “Je stemming kan extreem wisselen: hoge pieken, diepe dalen. Vervolgens kun je in een diepe depressie belanden. De andere kant is dat je een manie kunt krijgen. Dan heb je juist veel energie en levenslust.” 

Anderen motiveren

Met het nummer “Ups and Downs” wil hij jongeren meegeven dat een psychische aandoening niet het einde van de wereld is en dat je een normaal leven kunt hebben. Het is daarbij wel belangrijk dat je goede hulp zoekt en die aanvaardt. Ten tweede wil hij anderen motiveren met dit nummer: “Als ik met zo’n aandoening mijn talent kan benutten, dan kan jij dat ook waarschijnlijk.” 

Talent voor muziek

Ozaer ontdekte zijn talent voor muziek toen hij nog in Amsterdam woonde. Hij had zelf nooit gedacht aan het schrijven van muziek, totdat zijn huisgenote opmerkte dat hij veel rap luisterde en aan hem vroeg: “Waarom probeer je zelf niet een keer wat te schrijven?” Op een gegeven moment had hij een weekend niks te doen en besloot toen een rap te schrijven. Tegenwoordig staat zijn muziek op Spotify onder de artiestennaam Naaml00s. 

Het interview van Ozaer Wassiee in de OOG Ochtendshow is hier te beluisteren. Aan het einde van het interview hoor je een fragment van het nummer “Ups en Downs”.