Groninger Panel zoekt nieuwe leden

nieuws
Foto Andor Heij

De komende periode ontvangen zo’n 30.000 willekeurig gekozen inwoners van de provincie Groningen een uitnodigingsbrief voor deelname aan het Groninger Panel.

Dit online burgerpanel is volgens de provincie een belangrijke manier om de mening van de inwoners te laten horen aan politici en beleidsmakers. De deelnemers worden meerdere keren per jaar gevraagd naar hun mening over zaken als wonen, werken en leven in de provincie, en de impact van de gaswinning op de Groninger samenleving.

Het panel bestaat momenteel uit ruim 6.000 deelnemers. Om een beter beeld te krijgen van wat speelt onder de Groningers, breidt het panel verder uit. Omdat het panel een dwarsdoorsnede is van de Groningse bevolking, kunnen mensen zich niet zelf aanmelden. De provincie zoekt mensen met verschillende achtergronden, interesses en meningen. Iedereen die een brief heeft ontvangen is uitgenodigd om lid te worden van het Groninger Panel.